Μετά την οδύνη, το θρήνο και το πένθος, έρχονται τα αναπάντητα «γιατί» από το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη και τους δύο νεκρούς διασώστες.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και ειδικοί εμπειρογνώμονες επιχειρούν να απαντήσουν στο ποιος ευθύνεται για την ανείπωτη τραγωδία, με θύματα το Δημήτρη Βουρβαχάκη και το Βαγγέλη Κελαράκη, εξετάζοντας ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, αναφέρει το prismanews.gr.

Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας ξεκαθαρίζει πως η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο αν δεν πέσει φως. Ωστόσο, οι υφιστάμενες συνθήκες δυσκολεύουν την έρευνα των αρχών καθώς μετά τη σύγκρουση και την φωτιά που εκδηλώθηκε στο ασθενοφόρο ακολούθησαν ρίψεις νερού και πλύσεις του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Πάντως, οι έως τώρα καταθέσεις των οδηγών, του ΙΧ και του μοιραίου ασθενοφόρου διίστανται. Ο οδηγός του ΕΚΑΒ που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια, υποστηρίζει ότι βλέποντας το ΙΧ να να μπαίνει στο ρεύμα κυκλοφορίας που κινούνταν το ασθενοφόρο προσπάθησε να το αποφύγει κάνοντας διάφορους ελιγμούς. Από την πλευρά της η οδηγός υποστήριξε ότι το ασθενοφόρο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και εκείνη πάτησε φρένο, ενώ το όχημα της χτυπήθηκε από τη δεξιά πλευρά, μπήκε στο αντίθετο προς εκείνη ρεύμα κυκλοφορίας και κατέληξε ξανά στο ρεύμα κυκλοφορίας της μετά από μια τρελή πορεία.