Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του νεαρού εύζωνα που έφυγε από τη ζωή τις βραδινές ώρες της 21ης Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος εύζωνα, Σπυρίδωνος Θωμά και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η εκφορά της σορού θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 15:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, «ο στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, ο άτυχος εύζωνας πραγματοποίησε χθες την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς. Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπιά του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.