Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες καθώς και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά.

Περιοχές που επλήγησαν επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας και μηχανικούς.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στις περιοχές Φουρνέ, Αλικιανός, Πατελάρι, όπως και στον παραποτάμιο δρόμο Πλατανιά-Δρακιανά-Κυρτομάδο. Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, οι πρώτες εκτιμήσεις του μεγέθους των ζημιών είναι οι εξής:

Οι αγροτικές καλλιέργειες εσπεριδοειδών και αβοκάντο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η γέφυρα ανάμεσα στον Πλατανιά και το Πατελάρι έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι υπό κατάρρευση και χρήζει άμεσης ανακατασκευής -και για το λόγο αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Πλατανιά-Πατελάρι. Οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να επανέλθει στην αρχική του κοίτη ο ποταμός Κερίτης είναι εκτεταμένες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, το κόστος των εργασιών αποκατάστασης-ανακατασκευής θα συνεκτιμηθεί με το κόστος της αποκατάστασης των υπόλοιπων ζημιών και καταστροφών που έχει υποστεί ο Νομός Χανίων.