Περιορίζονται τα φαινόμενα σε Ανατολικά και Νότια, ωστόσο, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με δυνατές βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Από το μεσημέρι και μετά όμως ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, για να επανέλθει η κακοκαιρία το σαββατοκύριακο.

Χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.). Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο 9-10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένουμε βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης και χιόνια από τα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ωστόσο, η κακοκαιρία θα αρχίσει να κοπάζει από το μεσημέρι κι έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, ενώ οι βοριάδες θα παραμείνουν ισχυροί εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ.