Χωρίς πλοίο έχει μείνει η Σάμος από την περασμένη Δευτέρα, μετά την βλάβη που υπέστη το Θεόφιλος αλλά και την αποδρομολόγηση του πλοίου Ιεράπετρα.

Μόλις χθες οι κάτοικοι του νησιού πληροφορήθηκαν, ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα το πλοίο European Express θα αναχωρήσει από τον Πειραιά εκτελώντας το δρομολόγιο για Σύρο, Εύδηλο, Άγιο Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη και επιστροφή. Αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα που έφυγε το τελευταίο δρομολόγιο του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.

Το Επιμελητήριο Σάμου απέστειλε άμεσα επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου εκτός του μεγάλου αριθμού επιβατών οι οποίοι περιμένουν να μετακινηθούν, βρίσκονται εγκλωβισμένα πολλά φορτηγά με τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το Επιμελητήριο ζητά να δοθεί, άμεσα, εντολή για παράκαμψη του πλοίου που εκτελεί τη γραμμή Πάτμο-Δωδεκάνησα ή του πλοίου με δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη, ώστε να προσεγγίσει τη Σάμο και την Ικαρία.

Για το μείζον θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έχει προγραμματιστεί συνάντηση της βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, με τη συμμετοχή της δημοτικής παράταξης ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ.