Εκτενή αναφορά στις περιπτώσεις των δημοσιογράφων οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με απολύσεις και συλλήψεις το τελευταίο διάστημα και θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να τους φιμώσει κάνει η Daily Telegraph, σε δημοσίευμά της, υπό τον τίτλο «Οι έλληνες δημοσιογράφοι “φιμώνονται από την κυβέρνηση”».

Η εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται στις περιπτώσεις του Σπύρου Καρατζαφέρη, του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και στους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

«Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Σπύρος Καρατζαφέρης είναι ο τελευταίος δημοσιογράφος που βρέθηκε αντιμέτωπος με την αστυνομία στις πρώτες πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν συνελήφθη μερικές ώρες αφού υποσχέθηκε να αποκαλύψει στοιχεία που ήταν αποτέλεσμα hacking, τα οποία θα έδειχναν ότι έλληνες αξιωματούχοι είχαν συστηματικά εξαπατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος υψηλού προφίλ που συλλαμβάνεται μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ ένα κρατικό κανάλι απέλυσε δύο ακόμη επειδή συζητούσαν σχετικά με ισχυρισμούς κατά της κυβέρνησης».

Ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε μεταξύ άλλων στη Daily Telegraph ότι θυσιάστηκε από τους παρασκηνιακούς ελιγμούς μίας κυβέρνησης για να προστατευτεί μία ανίερη συμμαχία. «Αυτή είναι μία επιλεκτική δίωξη», σημείωσε.