Στο στόχαστρο «ράμπο» της υγείας θα βρεθούν το επόμενο διάστημα τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ξεκινάει μπαράζ ελέγχων σε τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εντοπισθούν φαινόμενα διαφθοράς αλλά και διακίνησης μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, το Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο περιλαμβάνονται στη λίστα του σώματος επιθεωρητών υγείας και τις επόμενες εβδομάδες, στοιχεία των νοσοκομείων, ακόμη και παλιότερες καταγγελίες ή… αμαρτωλές υποθέσεις θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προκειμένου να εντοπισθούν φαινόμενα διαφθοράς, φακελάκια αλλά και παράτυπες διαδικασίες στις προμήθειες.

Είναι μάλιστα πιθανό, οι έρευνες να επεκταθούν σε όλα τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης καθώς η εντολή της πολιτικής ηγεσίας προς τον επικεφαλής του Σώματος Μιχάλη Σαμπατακάκη ήταν «ξεσκονίστε όλα τα νοσοκομεία».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται αφενός τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ και αφετέρου τα νοσοκομεία που στο παρελθόν έχουν απασχολήσεις τις ελεγκτικές υπηρεσίες με… ύποπτες υποθέσεις.

Μάλιστα οι επιθεωρητές θα πρέπει να συντάξουν ειδικό πρόγραμμα ελέγχων το οποίο θα αποστέλλουν για ενημέρωση στον υπουργό ενώ κάθε εβδομάδα θα τον πληροφορούν αναλυτικά για τα αποτελέσματα.