Από σήμερα οι ασφαλισμένοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από τα Ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν ‘άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών, οι οποίες αφορούν χρήματα που έχουν δοθεί από τους φαρμακοποιούς στη βιομηχανία και στους προμηθευτές τους, για να μη μείνουν οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα.

Επίσης ζητούν τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, που ανέρχονται σε ποσό άνω των 300 εκ. Ευρώ και συμψηφισμό των υφισταμένων χρεών του ΕΟΠΥΥ με το φόρο εισοδήματος και το Φ.Π.Α. που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί.

Η αναταραχή στο χώρο της Υγείας αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο από τη Δευτέρα, ημέρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Όπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.