Εξαιρετική θέση κατέχει το Ρέθυμνο στη συνείδηση των Αυστραλών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως Μελβούρνης – Αυστραλίας Αντώνη Τσουρδαλάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη.

Ο κ. Τσουρδαλάκης που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Ρέθυμνο, γενέτειρα του, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στο οποίο είναι επίσης πρόεδρος, εξέφρασε την επιθυμία του να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία, στην παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

Τόνισε την ευαισθησία των ομογενών για την κατάσταση και μετέφερε στο δήμαρχο τη διάθεση αλληλεγγύης της κοινότητας των Αποδήμων Κρητών και την πρόθεση τους να συμβάλλουν στην επούλωση -όπως ανέφερε- των πληγών που αφήνει η σημερινή κρίση σε όλους τους Έλληνες.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Παγκρητίου συμφώνησαν να βρουν τρόπους υλοποίησης της επιθυμίας αυτής των Αποδήμων, ώστε όσο είναι δυνατό να υπάρξει επίλυση ορισμένων προβλημάτων του Ρεθύμνου.