Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή

«Έργο της Βουλής, όχι της Εκκλησίας το θέμα της ονομασίας»


ΕΛΛΑΔΑ
9:36
02/06/2018
Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή
35
loading

Στη θέση της Εκκλησίας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.

«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο», συμπλήρωσε.

Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος στη Βόρεια Εύβοια

Στο μεταξύ, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, στον Δήμο Ελυμνίων στη Βόρεια Εύβοια οι εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο υφυπουργος Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα προσκομίσει στην Τοπική Εκκλησία την Πράξη της Πατριαρχικής Αγίας και Ιεράς Συνόδου, δια της οποίας επισφραγίστηκε η συνείδηση του Λαού του Θεού, περί της αγιότητος του Γέροντος Ιακώβου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Χαλκίδος «Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις αφορούν στην επίσημη Αναγγελία του ιδιαιτέρως χαρμοσύνου και τιμητικού, για την Τοπική μας Εκκλησία, γεγονότος, της συναριθμήσεως μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας, του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του νέου ασκητού, του επονομαζομένου και «με συγχωρείτε».

Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Γεννηθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1920 στο Λιβίσιο της Μικράς Ασίας. Σε ηλικία 32 ετών ο Ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 Δεκεμβρίου 1952 στην Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα. Στις 25 Ιουνίου 1975 ο γέροντας Ιάκωβος ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ έως και το θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991

«Ήταν η παρουσία του Θεού στη γη. Μια άπειρη αγάπη, ανοιχτή αγκαλιά, καλοσύνη, απλότητα, μεγαλείο της ταπεινώσεως», είχε πει για τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ, Γαβριήλ.

Η αγιοκατάταξή του, ύστερα από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά, όπως τονίζει ο ηγούμενος Γαβριήλ, «το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε ό,τι υπήρχε στη συνείδηση των πιστών ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ. Στις 18:15 θα γίνει η Υποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος. Θα ακολουθήσει Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, στον οποίον θα χοροστατήσει η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη διάρκεια της λειτουργίας θα γίνει και η Ανάγνωση της Πατριαρχικής Συνοδικής Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ. Την Κυριακή 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μόνη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντα Ροβιών, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σκοπό την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά την διεξαγωγή των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, θα ισχύσουν καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Ειδικότερα, θα ισχύουν:

 • Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων στους χώρους των θρησκευτικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στους προσβάσιμους σε αυτούς χώρους.
 • Μονοδρόμηση της επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ροβιών - Ιστιαίας, έως το χωριό Καλαμούδι, με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.
 • Μονοδρόμηση της επαρχιακής οδού από το χωριό Καλαμούδι, έως τη διασταύρωση της εθνικής οδού Χαλκίδας - Αιδηψού, με κατεύθυνση προς το χωριό Ρετσινόλακος.
 • Απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων από τη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Στροφυλιάς - Ιστιαίας (θέση ΄Μικρολίβαδο΄ - οικισμός Κερασιά), έως την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Σημειώνεται επίσης ότι, κατά τα χρονικά διαστήματα από 17:30 έως 18:15 και από 20:30 έως 21:15 του Σαββάτου (02-06-2018), καθώς και τα χρονικά διαστήματα από 07:00 έως 08:00 και 13:30 έως 14:30 της Κυριακής (03-06-2018), θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων στις οδούς πλησίον της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar Και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

  «Σιγά, σιγά, μόνοι μας, με την αδράνειά μας, με την απερισκεψία μας ή και με την ατολμία μας, τα αφήνουμε να διαγράφονται από τη ζωή μας και τα αποτελέσματα είναι φανερά» (Ιερώνυμος, 3/2011).
  «Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και την πορεία της μέσα στη ζωή. Στόχος της ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος» (Ιερώνυμος, 3/2016).
  «[...] ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ωρίμασαν ως κοινός καρπός της συνυφασμένης ελληνικής ψυχής και εκκλησιαστικής συνείδησης του λαού μας και πραγματώθηκαν ως έργο, σε μεγάλο βαθμό, του κλήρου...Η Επανάσταση του 1821, υπήρξε καρπός της ιστορίας του Ελληνισμού» (Ιερώνυμος, 3/2017 και 2018).
  «Βλέπω κάθε μέρα περισσότερο και φανερότερα την Ευρώπη της εκμετάλλευσης» (Ιερώνυμος, 5/2017).
  «Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». (Ιερώνυμος, 1/2018).
  «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν» (Ιερώνυμος, 6/2018).

  Πέρα απο ανίκανος για ηγέτης της Ελληνικής Εκκλησίας.....πόσο σανό και αποχαύνωση πια ; Έλληνα ξύπνα, δε σε σώζουν μα σε κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα σου και σε ειρωνεύονται απο πάνω, αυτοί και τα τρολ τους.

 2. avatar Η με το Λαό ή με τον εχθρό του, όχι μεσοβέζικες θέσεις !!!!!

  Δηλαδή και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ Παναγιώτατε ???? Μην στεναχωρήσουμε ''τους καλούς ανθρώπους'' .......

 3. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Πολύ τον "βολεύεις" τον Τσίπρα και τους εθνοπροδότες.

 4. avatar Sotiris

  Σεβασμιώτατε, προκειμένου να μας λες πράγματα .... "περίεργα" που πολύ μας σκανδαλίζουν, και τα κόκκαλα των προγόνων μας θα τρίζουν, κρείτον το σιωπάν.

 5. avatar Κώστας Λ.

  Μια χαρά τα λέει ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως είπε και ο Χριστός τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όσοι δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ή δεν έχουν το επίπεδο να καταλάβουν αυτά που λέει ο άνθρωπος το καλύτερο ας σωπάσουν. Το χειρότερο, ας εκτεθούν με λανθασμένα ιστορικά γεγονότα όπως το οτι ο Παλαιών πατρός σήκωσε το λάβαρο της επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα (ήτανε στη Πάτρα) κλπ κλπ. Η εκκλησία ασχολείται με τα της Θρησκείας και της πίστεως. Η βουλή είναι η αρμόδια για πολιτικές αποφάσεις. Αν δε σας κάνει αυτή η βουλή να μη την εκλέγατε.

 6. avatar Καλοπροαίρετα

  Φίλε αλιέα, σκέφτηκες ότι μπορεί να κοιμάσαι εσύ, αντί για αυτούς που νομίζεις κοιμισμένους;

 7. avatar manos koumiotis

  Προδοτάκο.... ξαναμίλησες.

 8. avatar Ξεφτιλας

  Δεν ειναι ιεραρχης. Ειναι απλα βολεμενος ΔΥ.

 9. avatar Τι λες ρε τρα@@@@@α

  Η Εκκλησία ηταν πάντοτε μπροστα δεν ηταν κιοτιδες. Επρεπε να ζει ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ της καρδιας μας. Ουτε για παππας δεν κανεις. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ (( ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ)) το ξεχασες? Και σιγα μην δώσω χρηματα στην εκκλησια να ταιζετε εσεις λαιθρωμεταναστες. ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ .

 10. avatar Ευπατριδης

  Καλά ας ήταν ζωντανός ο Χριστόδουλος και στην θέση σου και θα σου έλεγα εγώ...μακαριώτατε.

 11. avatar Ποιμεν

  Ιεραρχης με τα ολα του!!!συγχωρει και τους υβριστές του!!

 12. avatar ΒΕΛΟΣ

  Το 1821 η εκκλησια πηγε πολεμο...
  Τα ευρωπουλα να πεφτουν και δε βαριεσε...
  Και δεν συμφωνουν ολοι με σενα , και εμεις εκκλησια ειμαστε...
  Ελληνες , Ορθοδοξοι και με Οικογενεια ..

 13. avatar john68

  Επιτέλους ενας αρχιεπισκοπος που λέει τα πραγματα όπως πρέπει. Η εκκλησία να κοιτάζει τα του οίκου της,και να αφήσει την κάθε κυβέρνηση να κάνει πολιτική.

 14. avatar ΤΡΙΠΟΛΙΣΤΑΝ

  ΔΗΛΑΔΉ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΌΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΆ ΖΗΤΉΜΑΤΑ??? ΕΆΝ ΌΧΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ?? ΓΙΑΤΊ ΕΆΝ ΘΥΜΆΜΑΙ ΚΑΛΆ ΕΠΊ ΤΟΥΡΚΙΚΟΎ ΖΥΓΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΏΝ ΠΑΤΡΏΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΉΚΩΣΕ ΤΟ ΛΆΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΆΒΡΥΤΑ. ΕΆΝ ΤΏΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΡΌΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΌ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ????

 15. avatar ξευτιλες νεοελληνες ντροπη της ιστοριας!

  ξυπνατε και ανοιξτε κανα βιβλιο, δεν δαγκωνει! ποιος δημιουργησε το θεμα με την ονομασια; οι εξαρχικες εκκλησιες της Βουλγαριας δε το δημιουργησαν; σας ειπαν για τον Τιτο και κολλησατε μονο εκει! σταχτη στα ματια για να μη φανει ο ανθελληνισμος του χριστιανισμου

  1. avatar αλιευς

   Για πες μας και τον τιτλο του βιβλιου που διαβαζεις. Ετσι για να ενημερωθουμε και εμεις οι ανιστόρητοι....

 16. avatar ΓΙ 78

  ΠΑΠΑCEO ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΑΝΑΡΙΞΟΥΝ ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ(ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΤΡΕΛΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΣΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ

 17. avatar αλιευς

  Κριμα.... κανενας ηγετης πια σε αυτον τον τοπο να αφυπνισει τον κοιμωμενο λαο. Υπαρχουν παντως ευτυχως και καποιοι στην ιεραρχια που αντιδρουν.

 18. avatar Συμφωνώ με τον μακαριώτατο

  Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ειρηνικός και ειρηνοποιός.
  Ειδικά σε ειρηνικές περιόδους. Τα φιλοπόλεμα σχόλια των ενθάδε παπαγάλων δείχνουν άγνοια και τρικυμία εν κρανίω.

 19. avatar Σκορακι

  Μια κυβερνηση που αραδιασε ψεματα στον κοσμο για να στρογγυλοκατσει στις καρεκλες.

 20. avatar Admiral75

  Οτι χειροτερο στο θρονο της εκκλησιας αυτα τα δυσκολα χρονια.θυμηθειτε πριν δυο χρονια σε συσσιτιο στο πειραια σε λαθρομεταναστες ειχε βγαλει τον σταυρο του μην τσαντιστουν οι εισβολεις που τους ταιζε.!!τραγικος σε ολα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει