Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα χαροπαλεύει από το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί της Τετάρτης στον Κηφισό με μία νταλίκα να φεύγει εκτός ελέγχου και να πέφτει πάνω σε δύο ΙΧ.

Ο 64χρονος οδηγός του οχήματος που διέγραψε την τρελή πορεία κρατείται, ενώ η τροχαία αναφέρει ότι βρέθηκε ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα του μετά από αλκοτέστ που διενεργήθηκε.

Ο δικηγόρος του οδηγού, Πέτρος Μαντούβαλος, μίλησε στην εκπομπή «Tatiana Live» και ανέφερε ότι «όντως έχει διαπιστωθεί ποσόστωση οινοπνεύματος στο αίμα του, άρα έχει οινόπνευμα στο αίμα του που είναι πάνω από το προβλεπόμενο όριο, όμως δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να πει κάποιος “τι πήγες και έκανες ρε παιδί μου”. Σε κάθε περίπτωση και μία σταγόνα να έχεις πιει, πρέπει να βγάζεις το αυτοκίνητο δεξιά και να μην οδηγείς. Έχει διαπιστωθεί οινόπνευμα στο αίμα του πάνω από το προβλεπόμενο αλλά όχι πολύ».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του οδηγού, το όχημα πήγαινε με μέση προς μικρή ταχύτητα «αντίθετα με όσα ακούγονται για υπερβολική ταχύτητα».

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος ο οδηγός του είπε πως δεν μπορούσε να ελέγξει το όχημα «για αυτό έχει διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη από μηχανολόγο μηχανικό του Πολυτεχνείου. Αυτή τη στιγμή επίσης γίνεται και έλεγχος γιατί δεν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας στο σημείο εκείνο».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι κάποιος αρμόδιος του είπε ότι «αν υπήρχε η προβλεπόμενη μπάρα ασφαλείας ούτε άρμα δεν θα πέρναγε».

Στη συνέχεια, η αδελφή του οδηγού ανέφερε ότι ο άνδρας έχει χάσει ένα του παιδί από τροχαίο και σχολίασε ότι «δεν πίνει ποτέ. Τώρα να είχε πιει κάνα ποτήρι κρασί τι να σας πω. Είναι μεγαλωμένος μέσα στα φορτηγά και δεν του είχε συμβεί ποτέ ατύχημα».