Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Κώστα Καρρά, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένος από καρκίνο.

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1936 έκανε το ντεμπούτο του στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι.

Εκείνη την εποχή ξεκινά μια επιτυχημένη συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη, εμφανιζόμενος σε έργα όπως «Γυμνοί στο Πάρκο» του Νιλ Σάιμον, στο ρόλο του Paul Parker, και στο «Λεωφορείον ο Πόθος» στο ρόλο του Κοβάλσκι.

Η καλύτερή του κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1977, ενώ συμμετείχε και σε πολλά επιτυχημένα σήριαλ στην τηλεόραση, όπως το «Πάτερ Ημών».

Από το 2000-2007 ασχολήθηκε ενεργά και με την πολιτική και είχε εκλεχθεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν, όμως, γνωστός, και για τη φιλανθρωπική του δράση, αφού υπήρξε και επίτιμος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας και επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες).

Ο Κώστας Καρράς είχε διαγνωστεί το 2006 με καρκίνο του προστάτη, τον οποίο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγει νικητής.