Ο αξέχαστος πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, Κώστας Καρράς, είχε αποκαλύψει το δράμα του σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Ciao, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου του 2012.

Για πρώτη φορά τότε εκμυστηρεύτηκε δημόσια ότι δίνει μάχη τους τελευταίους μήνες για τη ζωή του, καταβεβλημένος από τον καρκίνο.

«Είχα καρκίνο στον προστάτη και προχώρησε τώρα και έκανε μετάσταση στα κόκαλα. Κάνω χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Είναι κάτι αρκετά σοβαρό», αποκάλυπτε ο ηθοποιός.

Ο 73χρονος πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης επέλεξε να βιώσει τη δοκιμασία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους φίλους του από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Το 2006, ύστερα από ενοχλήσεις που ένιωθε, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, μέσω των οποίων διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Παρά την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε ο καταξιωμένος ηθοποιός, η νόσος έκανε μετάσταση στα οστά του.

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι στα καλύτερά μου. Είμαι σε τέτοιο χάλι αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ ούτε να μιλάω. Δεν έχω απόλυτα τις δυνάμεις μου, αλλά μπορώ να μετακινούμαι», δήλωνε το Φεβρουάριο ο ηθοποιός.

«Πώς είναι σήμερα η καθημερινότητά σας», το είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος.

«Σηκώνομαι μόνος μου χωρίς βοήθεια. Έχω συνεχή επαφή με τους γιατρούς μου. Έχω πολλούς φίλους από το χώρο, αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω πολύ κόσμο. Τώρα είναι δύσκολη η καθημερινότητά μου», ήταν η απάντησή του.

Σε ερώτηση για τον αν θα επέστρεφε στην ηθοποιία είχε δηλώσει: «Τηλεοπτικά δεν νομίζω να με δείτε, γιατί δεν με ζητάνε, αλλά… Κοιτάξτε, είμαι ο άνθρωπος που έκανε το πρώτο ελληνικό σίριαλ. Θέατρο θα κάνω το συντομότερο. Έχω συζητήσει με κάποιο θεατρικό επιχειρηματία. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όμως ακόμα.»