Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε ορισμένους δήμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη, κλειστά. Η πλειοψηφία των σχολικών συγκροτημάτων που δεν θα λειτουργήσουν βρίσκεται στον ορεινό όγκο του νομού Θεσσαλονίκης. Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Βόλβης, ενώ κλειστά θα είναι και ορισμένα σχολεία στο δήμο Λαγκαδά. Δείτε αναλυτικότερα τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση για προληπτικούς λόγους.

Δήμος Βόλβης

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης θα είναι κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Λαγκαδά

Κλειστά τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Βερτσίσκου, Λαχανά και Σοχού και ανοιχτά σε όλο τον υπόλοιπο δήμο Λαγκαδά Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την ώρα και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, ανακοινώνεται πως και τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Λαχανά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Έτσι σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λαγκαδά θα είναι ανοιχτές, εκτός των σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες Βερτσίσκου, Λαχανά και Σοχού  του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σοχού και του ΚΔΑΠ Πέντε Βρυσών, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Δήμος Θέρμης

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον Δήμο Θέρμης. Τα προβλήματα από τη σημερινή χιονόπτωση δεν εμπόδισαν τη λειτουργία των σχολείων σήμερα.

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη

Με ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 27.02.2018 κανονικά.

Δήμος Χαλκηδόνας

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο καιρού της ΕΜΥ και μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το φαινόμενο της έντονης χιονόπτωσης φαίνεται πως απόψε θα παρουσιάσει ύφεση. Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση δεν παρουσιάζονται προβλήματα σε όλη την επικράτεια του Δήμου Χαλκηδόνος, ενώ ομαλά πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στα οδικά και επαρχιακά δίκτυα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ανακοινώνεται ότι όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας θα είναι ανοιχτές, αύριο (σ.σ. σήμερα), Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. Σε περίπτωση, όμως, έκτακτης επιδείνωσης του καιρού, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση, μετά από αξιολόγηση των συνθηκών. Υπενθυμίζουμε, τέλος, τις οδηγίες από την Πολιτική Προστασία και την ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος. Περισσότερα νέα για τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr