Μια μοναδική εμπειρία στο σοκολατένιο βασίλειο του Βελγίου είχαν την χαρά να ζήσουν από κοντά, οι Πρεσβευτές της Belcolade για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι Γιάννης Βλασίου, Γιώργος Αυγέρος, Δημήτρης Φυσαράκης, Μιχάλης Μαυρομουστάκης, και Δημήτρης Χατζηγιάννης απόλαυσαν ένα ταξίδι των αισθήσεων στη Μέκκα της σοκολάτας, καθώς επιλέχθηκαν ως οι top pastry chef που μπορούν να εκπροσωπήσουν τη γνήσια Βέλγικη σοκολάτα Belcolade.

PURATOS

Οι πέντε πρεσβευτές επισκέφτηκαν αρχικά το «αρχηγείο» της γλυκιάς σοκολάτας στο Βέλγιο λίγο έξω από τις Βρυξέλλες. Ξεναγήθηκαν στα κεντρικά γραφεία, το εργοστάσιο παραγωγής και το Κέντρο Καινοτομίας της Belcolade, όπου εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση όλων των σταδίων μέχρι το τελικό προϊόν.

PURATOS

Επιδόθηκαν σε γευσιγνωσία σοκολάτας με τα αρώματα του Συρανό και γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν με τον Γάλλο expert της σοκολάτας Stephane Leroux, ο οποίος τους παρουσίασε τις εντυπωσιακές δημιουργίες του με τη σοκολάτα Belcolade.

choco4

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για όλα τα καινοτόμα προϊόντα με σοκολάτα από τον Michel Eyckerman, καθώς και για το panning, τη καινοτόμο μέθοδο της Belcolade, όπου η πρώτη ύλη π.χ. ο ξηρός καρπός μετατρέπεται σε μορφή κουφέτου.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Πρεσβευτές της Belcolade επισκέφθηκαν τις κορυφαίες σοκολατερί των Βρυξελλών ενώ ενημερώθηκαν ότι σήμερα στο Βέλγιο λειτουργούν πάνω από δύο χιλιάδες οίκοι σοκολάτας.

choco3

Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα καταστήματα με τις σοκολάτες που συνδύαζαν μεγάλη ποικιλία, πολυπλοκότητα των γεύσεων και ιδιαίτερες συσκευασίες και δοκίμασαν σοκολατάκια με μπέικον, τυριά, ακόμη και με μαριχουάνα.

Στο μουσείο σοκολάτας Choco story, στην καρδιά της Μπριζ είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη γλυκιά ιστορία της.

choco5

Όπως σημείωσαν και οι ίδιοι οι Πρεσβευτές, στην εποχή μας έχουμε υψηλές απαιτήσεις και πολλές επιλογές. Για την Puratos, η σοκολάτα ήταν πάντα πάθος και για αυτό η παραγωγή της πραγματικής Bελγικής σοκολάτας είναι τέχνη. Η Belcolade συνδυάζει υψηλές προδιαγραφές και εξαιρετική ποιότητα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό λάτρη της σοκολάτας.

Παράγεται από εκλεκτά υλικά σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και είναι το αποτέλεσμα της προσεκτικής αναζήτησης κι επιλογής των καλύτερων και πιο γευστικών κόκκων κακάο από ολόκληρο τον κόσμο.

PURATOS
Οι Γιάννης Βλασίου, Γιώργος Αυγέρος, Δημήτρης Φυσαράκης, Μιχάλης Μαυρομουστάκης, και Δημήτρης Χατζηγιάννης μαζί με τον MOF Chef της Belcolade Stephane Leroux

Βυθιστείτε κι εσείς στη μαγεία της βέλγικης σοκολάτας και δείτε κι εσείς το σοκολατένιο ταξίδι απόλαυσης των Πρεσβευτών της Belcolade.