Εγκαινιάζεται, την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, στις 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδας, με θέμα «Η Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα…».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή έργων, μια αναδρομή που ξεκινά με εικόνες εμπνευσμένες από την σημαντική εκείνη περίοδο της ιστορίας της πόλης, αναπαριστά στη συνέχεια στιγμές μιας μεταγενέστερης, νοσταλγικής εποχής, και ολοκληρώνεται με σκηνές της σύγχρονης, καθημερινής ζωής της Θεσσαλονίκης, που κυριαρχούν στο σύνολο των εκθεμάτων, προβάλλοντας, συχνά, έναν έντονο συμβολισμό.

Τα έργα καλύπτουν όλο τα φάσμα της παραστατικής και μη παραστατικής (αφηρημένης) ζωγραφικής, ενώ οι αγιογραφίες είναι αξιόλογες απεικονίσεις βυζαντινής τεχνοτροπίας. Μεταξύ των 70 καλλιτεχνών συμμετέχουν και οι γνωστοί ζωγράφοι : Όλυ Αναστασίου, Δημήτρης Βλάχος, Ευάγγελος Κουμπής, Βασίλειος Μπόττας, Σοφία Χατζηπαναγιώτου, Περικλής Μπαλάφας, Αναστασία Ξυγκάκου, Κώστας Ταπακτσόγλου, Άννη Τσάκη, Γεώργιος Ψαράκης και οι αγιογράφοι Φαίδρα Φωτιάδου, Λευκοθέα Τσάνταλη, Ρένα Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, ομιλία του κ. Βασίλειου Νικόλτσου, Διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα, με θέμα «Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης».

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 14 Μαρτίου 2012

Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα – Παρασκευή) 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα,
54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.