Πάνω από 12.000 καρναβαλιστές έδωσαν το παρών στη φετινή παρέλαση του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού.

Σαράντα μία ομάδες με συμμετέχοντες άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, με διάθεση, κέφι και συνέπεια στο ετήσιο ραντεβού τους, από το μεσημέρι ξεκίνησαν την μεγάλη τους πορεία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με θέμα την «Οδύσσεια των Ελλήνων». Ανάμεσα στα πολύχρωμα καρναβαλικά σκηνικά, άρματα και μηνύματα ξεχώρισαν όλα όσα είχαν επιρροές από την Ευρώπη, τους πολιτικούς, τους εταίρους μας και την οικονομική κρίση.

Από χθες το βράδυ τα πάρτι, οι εξορμήσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ, από τους χιλιάδες ρεθυμνιώτες και τους επισκέπτες από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, έδωσαν το σύνθημα για ένα ξέφρενο ξενύχτι που παρέδωσε τελικά τη σκυτάλη -μέσα σε ένα συννεφιασμένο καιρό- στους μασκαράδες της σημερινής παρέλασης.

Σε λίγη ώρα η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου θα σημάνει την έναρξη ενός από τα πιο ζηλευτά ξενύχτια χορού και διασκέδασης μέσα στο χρόνο, με το βλέμμα φυσικά στραμμένο στην αυριανή Καθαρή Δευτέρα, τις λαγάνες, τα νηστίσιμα, τους χαρταετούς και την εξόρμηση των περισσότερων στα χωριά του νομού.