Τον χύμα κιμά βάζει στο στόχαστρο η γενική γραμματεία καταναλωτή

Στο 13% κυμαίνεται η παραβατικότητα


ΕΛΛΑΔΑ
12:19
01/12/2017
Τον χύμα κιμά βάζει στο στόχαστρο η γενική γραμματεία καταναλωτή
4
loading

Στο 13% κυμαίνεται η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κρέατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Meat News.

Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στους νέους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) που θεωρεί ως «αναγκαίο εργαλείο για την εποπτεία της αγοράς, «όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ικανοποιητικής εποπτείας της αγοράς αν δεν πλαισιωθεί από ευρύτερες πολιτικές και διοικητικές δράσεις».

Όσο αφορά τους ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο σημείωσε ότι «οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας (κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ. - ν.4177/13), όσον αφορά την πλήρη και ορθή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω των πινακίδων λιανικής πώλησης, των σφραγίδων σήμανσης καθώς και την κατοχή και έκδοση των προβλεπομένων παραστατικών διακίνησης και εμπορίας».

Τέλος όσο αφορά τις παραβάσεις στα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος, σύμφωνα με τις απαντήσεις του γενικού γραμματέα η αρμόδια διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς έχει εστιάσει τον έλεγχο στις περιπτώσεις παραπλάνησης όσο αφορά την προέλευση, καθώς και στην πώληση έτοιμου μη προ-συσκευασμένου κιμά, δηλαδή κιμά κομμένου εκ των προτέρων, ο οποίος διατίθεται χύμα στον καταναλωτή, χωρίς ο τελευταίος να ενημερώνεται για το είδος κρέατος που χρησιμοποιήθηκε, την ημερομηνία κοπής και την περίοδο διατηρησιμότητάς του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΜόσχοςΣητευτός

  Πήγαινα σε κρεοπωλείο που είχε πινακίδα Ο ΚΥΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΟΥ .
  Μόνο η πινακίδα ήταν ... παρούσα..!
  Έπερνα ένα κιλό κατεψυγμένο Γαλλικό κυμά και τον ... πήγαινα σπίτι .
  Κάποια μέρα πρόσεξα ότι τα κομμάτια που κόβει και ρίχνει στην μηχανη ο - - μάστορας - - δεν πρέπει να ήταν περισσότερο απο 700 γραμμάρια.Ο κυμάς όμως ... σωστό κιλό .!
  Υποψιάστηκα .!
  Αρχισα να κόβω βόλτες γύρω απο το μαγαζί του ,,, και τίς ώρες που δεν είχε δουλειά ... εύρισκε τι να κάνει .
  Εκοβε μπριζόλες ,καθάριζε κοτόπουλα κ.λ.π ... και με ένα αριστοτεχνικό κόλπο ,,, ούτε ο Τρόντζος δεν έβαζε τέτοια καλάθια ,,, πέταγε τρίποντα στη μηχανή που ήταν πίσω του και ψηλά ... τα κομένα λίπη απο τις μπριζόλες και τα κοτόπουλα ,,,,καθώς επίσης και τα εντόσθια απο τα κοτόπουλα.Μετά τα - - έστρωνε γύρω-γύρω στη μηχανή ,και όταν εριχνε κρέας μέσα είχε έναν κόπανο και όλο έσπρωχνε μέσα .!
  Εκείνο που με έφερε στο αμήν ήταν ότι έκοβε τον κώλο απο το κοτόπουλο ,,,,έβγαζε την πέτσα απο το λάρυγγα και ΑΥΤΑ ακόμη τα πέταγε μέσα ..!
  Φυσικά έχει να με δεί... 32 χρόνια ..!
  υ.γ
  Την ίδια εποχή είχαν πιάσει μαγαζί στη ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ που η μηχανή ηταν μπροστά τον πελάτη ,όμως το κρές που ρίχνανε μέσα πήγαινε με - ΠΑΤΕΝΤΑ - στο υπόγειο και ενέβαινε στη μηχανή σάπιο και βρώμικο κρέας...!

 2. avatar πάλι τα ίδια

  ωραίο ανέκδοτο

 3. avatar Μ.

  Εντύπωση κάνει το οτι οι μηχανές του κιμά ειναι στα κρεοπωλεία εξαιρετικά ψηλά ώστε να μην μπορεί κανεις να δει τι άλλο περιέχει ο δίσκος!
  Τυχαίο;
  Δεν νομίζω!

 4. avatar KKJH

  ΕΛΕΓΧΟΣ ????????????????????????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει