Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 ορεινά χωριά

Ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα το ύψος του χιονιού στο νομό Γρεβενών


ΕΛΛΑΔΑ
20:45
14/02/2012
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 ορεινά χωριά
loading

Περισσότερα από 35 ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων, ενώ παρά την ύφεση που παρουσιάζει η κακοκαιρία, σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κιουπτσίδης, πρόκειται για 37 οικισμούς, που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά και στο ανατολικό τμήμα του νομού, που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων, αλλά και μεμονωμένων βλαβών που σημειώνονται στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, κανένας από τους κατοίκους των ορεινών αυτών χωριών δεν κινδυνεύει και δεν παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Έκανε δε γνωστό πως σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα επέμβουν έγκαιρα.

«Το χιόνι σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα ύψος. Από τη δεκαετία του ΄30 είχε να πέσει τόσο πολύ χιόνι στα χωριά αυτά, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι. Οι λιγοστοί δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να εξασφαλίσουν φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα. Ζητήσαμε και τη βοήθεια του στρατού» δήλωσε ο κ. Κιουπτσίδης.

Στο μεταξύ, λόγω του χιονιού, που σε ορισμένες περιοχές το ύψος του φθάνει και τα δύο μέτρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σταθερά τηλέφωνα, παραμένουν οι κάτοικοι σε ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Μουζακίου - Άρτας, από το 19ο χιλιόμετρο (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα), Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος), στους νομούς Καρδίτσας και Άρτας και Δράκειας - Χανίων, στο Πήλιο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν Πέλας, σε ορεινούς οικισμούς του Κιλκίς, στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς επίσης και από τις πόλεις Βέροια, Νάουσα και Σέρρες προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, Τριών - Πέντε Πηγαδιών και Λαϊλιά.

Ακόμα, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας, Φλώρινας και Καστοριάς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει