Δούρου: Έσφιξα τα δόντια τόσες μέρες

«Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι για πολλούς δυστυχώς οι νεκροί είναι προς πολιτική κεφαλαιοποίηση»


ΕΛΛΑΔΑ
21:46
26/11/2017
Δούρου: Έσφιξα τα δόντια τόσες μέρες
30
loading

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς της Περιφέρειας στις πλημμύρες της δυτικής Αττικής και χαρακτηρίζει αυτονόητο το ερώτημα πως εάν διαπιστωθούν ευθύνες για την τραγωδία θα παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της .

«Υπάρχει ένα σενάριο που επαναλαμβάνεται σχεδόν σαν τελετουργία, σε κάθε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η αναζήτηση ενός επικοινωνιακού εξιλαστηρίου θύματος που θα πάρει πάνω του συνολικά το άγος. Σε ό,τι με αφορά πάντως οι εμπνευστές αυτής της παραπληροφόρησης είναι συγκεκριμένοι και στοιχίζονται ήδη από τις αρχές του 2014, όταν τότε έλεγαν ότι… προσέλαβα στην Περιφέρεια τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα η παραπληροφόρηση θέλει να κουκουλώσει ποινικές και πολιτικές ευθύνες, αναμένοντας νομοτελειακά την επόμενη τραγωδία» αναφέρει.«Έσφιξα τα δόντια τόσες μέρες. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι για πολλούς δυστυχώς οι νεκροί είναι προς πολιτική κεφαλαιοποίηση» αναφέρει η περιφερειάρχης και τονίζει πως «επί σαράντα χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και λογικές που αδιαφορούν για το περιβάλλον σε μια λογική δήθεν ανάπτυξης που όμως γυρίζει μπούμερανγκ στους πολίτες. Πρόσφατο παράδειγμα: η αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Πλημμυρικού Κινδύνου στη βάση σχετικής Οδηγίας της ΕΕ του... 2007».«Η δική μου λογική, όπως έχω αποδείξει, δεν είναι μικροκομματική. Επί κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2014, παρότι δεν είχα κληθεί, όπως επιβαλλόταν, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, δεν βγήκα στα κεραμίδια να αρχίσω τις καταγγελίες και τα αναθέματα. Θεώρησα ότι πρέπει να κάνω ό,τι όφειλα απέναντι στους πολίτες .

Tα ρέματα δεν μπαζώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, ούτε κτίστηκε το κέντρο της Μάνδρας πάνω στην κοίτη του ρέματος πέρσι ή πρόπερσι. Μιλάμε για ευθύνες διαχρονικές μεν που έχουν ονοματεπώνυμο δε.

Και τα διάφορα ΜΜΕ, αντί να κάνουν κοπτοραπτική δηλώσεις μου για να αποδείξουν ότι η “Δούρου φταίει για όλα” , καλό θα ήταν να τις ψάξουν.Έχει μεγάλη σημασία και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, λέω συχνά ότι η γραφειοκρατία είναι άλλοθι διαφθοράς. Αλλά και ειδικότερα να υπάρξει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, ειδικά για αντιπλημμυρικά έργα, που να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων, απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε να μην πρέπει να περάσουν οκτώ χρόνια, στην καλύτερη των περιπτώσεων για ένα έργο υποδομής κρίσιμο για τη ζωή των ανθρώπων».

Μιλάει για κατασκευασμένες ειδήσεις και θεωρεί αυτονόητο να παραιτηθεί αν διαπιστωθούν ευθύνες.

«Εκείνο που αισθάνθηκα είναι η συστηματική στοχοποίηση από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παραπληροφόρηση και κατασκευασμένες ειδήσεις. Όλα τα άλλα είναι ευφάνταστα σενάρια που βολεύουν πολλούς εκτός των τειχών του πολιτικού φορέα όπου δραστηριοποιούμαι εδώ και χρόνια.Ξέρετε πολλούς αιρετούς, χωρίς το βολικό, προστατευτικό δίκτυ της ασυλίας, που σπεύδουν να αναλάβουν τέτοιου είδους πρωτοβουλία, όπως έκανα εγώ, προσφεύγοντας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και δηλώνοντας ότι αναλαμβάνω την ευθύνη σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες της Περιφέρειας;

Και έχω ήδη αποδείξει, όταν την άνοιξη του 2014 παραιτήθηκα από το βουλευτικό αξίωμα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την Περιφέρεια, ότι δεν έχω κόλλημα με κανενός είδους καρέκλα.

Το ερώτημά σας (περί παραίτησης αν διαπιστωθούν ευθύνες ) αφορά κάτι αποδεδειγμένα αυτονόητο για εμένα.Εκείνο που ενδιαφέρει σήμερα τους πολίτες της Αττικής, είναι να αποκτήσουν έναν περιφερειακό θεσμό αποτελεσματικό, χρήσιμο που να τους βοηθάει και να μην τους δημιουργεί προβλήματα. Και για το στόχο αυτό, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας» αναφέρει η κ. Δούρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar Ρένα μου…

  να βάλεις μασσελάκια γιατί από το πολύ σφίξιμο θα χαλάσουν τα δοντάκια,και προς ΘΕΟΎ μην διαλέξεις τον <>.Να μείνεις εδώ να αγωνιστείς όπως κι'άλλοι συνάδελφοί σου, και εναντίον των προηγούμενων αλλά και της άτιμης της ΜΟΙΡΑΣ που κι'αυτή εναντίον σου είναι.Ασε που ένα ειδικό δελτίο καιρού για ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ ΡΕΜΑΤΑ θα βγάλει την άτιμη αυτή την ευθύνη των προηγούμενων από πάνω σου.Κι'αν όλα αυτά αποτύχουν μη στεναχωριέσαι, όλο και κάποιος..αριστερός υπουργός θα εκτιμήσει την εμπειρία και τα προσόντα του πρώην εργασιακού σου βίου ώστε να σε προσλάβει γραμματέα του.

 2. avatar Παράξενος Ψηφοφόρος

  Ότι και να πει κανείς υπάρχουν τόσοι νεκροί και εκεί σταματούν τα λόγια, οι φλυαρίες και οι πολλές φιλοσοφίες, αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν βγάλουμε τις κομματικές παρωπίδες και αν δεν φύγουμε από τι λογική του εξυπνάκια δεν πρόκειται να δούμε την αλήθεια. Η ιστορία ξεκινά από το 1999, τώρα αν θέλουμε εύκολο θύμα και αλλαγή κυβέρνησης στο βωμό των νεκρών, εντάξει να το δεχτώ, αλλά για όλα πρέπει να έχουμε πολιτικό θύμα και μάλιστα το πιο φρέσκο; δεν σας βλέπω ζεστούς με τους επικεφαλής των συνδυασμών, που ευθύνονται τόσα χρόνια, αφενός και αφετέρου με τη περιβόητη Βάσω Παπανδρέου που το έφερε στη βουλή και ψήφισαν το θέμα του μπαζώματος;

 3. avatar Ηλίας Κ.

  Απορώ πραγματικά μέ όσους προσπαθούν νά δείξουν μέ επιχειρήματα στήν κυρία μέ τά σφιγμένα δόντια ότι θά έπρεπε πρό πολλού νά έχει πάει στό σπιτάκι της! Αυτό προϋποθέτει τήν μαγική λέξη "φιλότιμο" πού φαίνεται ότι τής είναι άγνωστη λέξη! Εδώ ο εξοχώτατος Σπίρτζης εδήλωσε υπερήφανος γιά τά αντιπλημμυρικά έργα πού κατασκεύασε, η Δούρου θά ντρεπόταν; Αλλωστε τήν θυμάμαι καί στίς πυρκαγιές τού καλοκαιριού. Καί εκεί έσφιξε τά δόντια της!

 4. avatar Κύρ

  Εσείς δεν είστε εκείνη που είπατε, ότι ο Δασάρχης αρχειοθέτησε δικό σας έγγραφο; Εσείς τι κάνατε . Μπορούν και σρχειθετούν τα έγγραφά σας τα οποία θέλουν ενέργεια; Αυτή είναι η ευθύνη σας. Γιατί κινηθήκατε άμεσα στο τομέα των ευθυνών; Σκοπός ήταν να διασκεδάσετε της ευθύνες για να απαλλαγείτε από αυτές. Εγώ λέω, ότι θα απαλλαγείται, γιατί στη χώρα όλοι οι υπεύθυνοι απαλλάσσονται. Συνήθως οι ανήμποροι και οι ανεύθυνοι ελέγχονται, γιατί είναι κομματικά ενεργούμενα. Τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση με τις καλύτερες προυποθέσεις στην ιστορία της χώρας αυτής.

 5. avatar Αλλοφρων

  Οι ευθυνες ειναι ποινικες κι αν δεν πνιγουν θ αντιμετωπισετε το αναλογο δικαστηριο. Οταν υπαρχει σχεδιο σαφες και εμπεριστατωμενο απο επιστημονες κι εσυ αντι να το πραγματοποιησεις προσλαμβανεις κομματοΣΥΡΙΖΑΙΟανθρωποειδη τοτε πρπει να αντιμετωπισεις τους δικαστες . Φερετε ακεραια την ευθυνη για οτι εγινε διοτι ηδη ησαστε ενημερωμενοι περιμενω ευκολως μια μεγαλη συγγνωμη και μονη σας να δωσετε την περιουσια σας στους ανθρωπους που εχασαν τα παντα . Αλλα οταν εισαι απλα ενας λασποσκωληξ το μονο που θα κανεις θα πλατσουριζεις στις λασπες και τπτ αλλο ενω σ αρεσουν και εισαι η πηγη της λασπης βλεπε ΣΥΡΙΖΑ

 6. avatar Guest01062016

  Ναι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν πολιτικές ευθύνες για το μπάζωμα των ρεμάτων. Αλλά τι σημαίνει αυτό, πως κάθε φορά που θα βρέχει θα πνιγόμαστε αδιαμαρτύρητα; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει η παρούσα Κυβέρνηση και η παρούσα Αυτοδιοίκηση για να περιορίσει στο μέλλον τον αριθμό των θυμάτων; Εφόσον η ΕΜΥ προειδοποιεί, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο σχέδιο αντίδρασης; Πχ: μέτρα που πρέπει να λάβουν οι κάτοικοι, αποφυγή μετακινήσεων, παρακολούθηση φραγμένων δρόμων και ειδοποίηση οδηγών γι αυτούς, συντονισμός επικοινωνίας, έρευνας και διάσωσης, κτλ. Και αν αυτό το σχέδιο εκπονηθεί επιτέλους, δεν υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν εκπονήθηκε πριν; Γιατί έπρεπε να πνιγεί κόσμος για να μάθουμε πως τα ρέματα έχουν μπαζωθεί, δεν το ξέραμε τόσα χρόνια; Και φράσεις του τύπου "οι αντίπαλοι εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς" είναι από μόνες τους πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών και μάλιστα χειρότερη.

 7. avatar όσκαρ μαν

  η πολιτική κεφαλαιοποίηση των νεκρών είναι η ειδικότητα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια.
  Οπότε η κυρία Δούρου απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της.

 8. avatar Mplaky

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΩ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΑΙ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1965 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ 15% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 9. avatar φιλελληνας

  ΑΝ ΕΙΧΕΣ ..ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ...ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ....ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ...Η ΔΟΥΡΟΥ !!! ΤΙ ΕΝΑΙ Η ...ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ...ΤΙΠΟΤΑ !!!!! ΣΑΣ ΣΥΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗΝ ΕΧΕΙ....!!!!!

 10. avatar Με τα χείλια

  Πόσες φορες θα σου το πω με τα χείλια και απαλά.

 11. avatar Νίκος χασάπης

  Να μην σφίγγεις τα δόντια και κόρης τιποτα,με τα χείλια να ξηγιεσαι

 12. avatar Εγκληματικές ευθύνες

  Όσο και να χτυπιέστε, οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα στη Μάνδρα είναι τεράστιες. Μπάζωσαν ποτάμια και ρέματα, έχτισαν από πάνω, έδωσαν φως, νερό, τηλέφωνο και τώρα... κατηγορούν τη Δούρου!

  1. avatar αφερίμ

   αυτό λέει η γραμματέας του τσοχατζόπουλου. Αλλωστε κρατά τον λόγο της, παραιτήθηκε.

 13. avatar Σας παρακαλώ ειλικρινά

  Κάντε κιαλλες πλαστικές κ.περιφεριερχα και φτιαξτε τα αθλια δόντια σας γιατί ή ασχήμια σας καίει τα μάτια μου..έλεος με σας τους[...]μπολσεβίκους

 14. avatar Φιλελεύθερος

  Τις ευθύνες να τις ζητήσετε από όσους ψήφισαν αυτήν και την υπόλοιπη πολιτική συμφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εκπλαγείτε πόσοι από τον περίγυρό σας τους υποστηρίζουν ακόμη. Στο χέρι σας είναι.

  1. avatar The Owl

   Συμφωνώ απόλυτα , η Δούρου και το σινάφι της καλά κάνει και τρώει με χρυσά κουτάλια και μας δουλεύουν και από πάνω, αφού απευθύνονται σε ηλιθίους!

  2. avatar Achilles1

   Και θα ξαναβγεί γιατί οι άλλοι είναι άχρηστοι!! Δεν υπάρχει σωτηρία!!

   1. avatar Υπάρχουν και πιο

    Άχρηστοι απο αυτους;;;

    1. avatar tzafar1

     Δυστυχώς! Είναι στη γωνία και περιμένουν με γουρλωμένα τα μάτια, περιμένοντας το οκ από το σουλτάνο.

 15. avatar Ε και;

  Εμείς τα σφίγγουμε κάθε μέρα καθώς βγήκατε στην εξουσία εσείς..,,,,

 16. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ώρα για φυλακή.

 17. avatar SER 30

  ΄΄ Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι για πολλούς δυστυχώς οι νεκροί είναι προς πολιτική κεφαλαιοποίηση» ΄΄ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ . ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΑΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΦΥΛΟ ? ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ .

 18. avatar Konstheodo

  Οταν ειχε η Μανδρα παλι πλημηρες το 2014 η Δούρου οριοτανε και ζητούσε ευθύνες οποίος θέλει ας ανατρέξει στο Internet!!! Προεκλογικά ειχε πει οτι η περιφέρεια σε εξι μήνες θα μπορει να ειναι έτοιμη για φυσικές καταστροφές!!! Πέρασαν τρία χρονια έχουμε 22νεκρους σε μια σοβαρή χωρα ο Περιφερειάρχης θα ειχε τουλάχιστον δηλώσει την παραίτηση του μαζί με ενα συγγνώμη στις οικογένειες αλλα this is Συρυζα now.

 19. avatar ταπανταολα

  συγκινηθηκα με το δραμα της δουρου.
  ΡΕ αει παγαινε

 20. avatar Agt113

  Ασε μας κουκλιτσα μου....παραιτησου και εσυ και ολο το ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει