Σε 79 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 53 Έλληνες και 26 αλλοδαποί, από την Αλβανία, την Αλγερία, την Τυνησία, τη Μαυριτανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, το Αφγανιστάν, τη Μολδαβία, την Παλαιστίνη και το Ιράκ.

Από αυτούς οι 15 δήλωσαν άνεργοι, 4 φοιτητές, 2 μαθητές, 11 ιδιωτικοί υπάλληλοι, 2 ελεύθεροι επαγγελματίες, 1 καθηγητής, 1 ασκούμενος δικηγόρος, 1 αυτοκινητιστής, 2 οικοδόμοι, 1 σκηνοθέτης, ενώ 39 δεν δήλωσαν επάγγελμα.

Επίσης, από τους 92 που προσήχθησαν οι 68 είναι Έλληνες και οι 24 αλλοδαποί. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι οι εξής: 29 υποκαταστήματα τραπεζών τα οποία έχουν υποστεί εμπρησμούς και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά και μάρμαρα, 71 καταστήματα έχουν υποστεί εμπρησμούς και φθορές, ενώ σε 30 σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων.

Τραυματίστηκαν συνολικά 109 αστυνομικοί, ενώ κάηκαν 3 μοτοσυκλέτες της αστυνομίας και 20 άλλες έχουν υποστεί φθορές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.