Με ιδιαίτερη αυστηρότητα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι κουκουλοφόροι και όσοι συμμετέχουν σε εμπρησμούς, καταστροφές και λεηλασίες, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αρεοπαγίτης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας από κουκουλοφόρους και κάθε είδους ταραξίες, οι οποίοι παρεισφρέουν στις πορείες, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Η προστασία της ελευθερίας, της περιουσίας και της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης αλλά και του δικαιώματος να συνέρχονται και να διαδηλώνουν ησύχως οι συμπολίτες μας, είναι έννομα αγαθά που έχει και συνταγματική υποχρέωση η Πολιτεία διά των οργάνων της να τους εξασφαλίσει.

Στα πλαίσια αυτά θεωρώ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπολαμβάνει και δικαίως, ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες, αλλά για να προστατευθούν έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα προς εργασία, για να προβληθούν αιτήματα και διεκδικήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να διακηρυχθούν ιδέες και αρχές».

Επομένως, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΔΕ, «στις ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες όσοι παρεισφρέουν και επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες (καταστροφές, εμπρησμούς από πρόθεση, λεηλασίες, σωματικές βλάβες και κατέχουν παντός είδους όπλα και εκρηκτικά), πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα».