Εντολή για συνολικά τέσσερις προκαταρκτικές εξετάσεις σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η πρώτη αφορά τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών.

Η δεύτερη αφορά τις συνθήκες του επεισοδίου σε βάρος του Μ. Γλέζου και του Μ. Θεοδωράκη, η τρίτη σχετίζεται με καταγγελία του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου «Άστυ» περί εκβιασμού του από κουκουλοφόρους (είχε καταγγείλει ότι του ζήτησαν χρήματα για να μην καταστρέψουν τον κινηματογράφο), ενώ η τέταρτη προκαταρκτική εξέταση θα γίνει συνολικά για τα εκτεταμένα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που για μία ακόμη φορά σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος της πολύπλευρης έρευνας της εισαγγελίας, είναι να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις που σημειώνονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των υπαιτίων.