Την τετράωρη διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για αύριο αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου, λόγω της παρουσίας τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στους χώρους του.

Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα, θα διακοπεί η εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος στο κεντρικό κτίριο αύριο, Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, από τις 11π.μ. μέχρι και τις 3μ.μ., με σκοπό «να ακουστεί από την πολιτεία και την κοινωνία η κραυγή αγωνίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα».

Σημειώνεται, ότι η Διοίκηση του ΟΠΑ έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και έχει ενημερώσει για τις δυσκολίες και τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή, χωρίς όμως, όπως αναφέρει, να υπάρχουν αποτελέσματα «που να δείχνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται».

Αναλυτικά, αναφέρεται στο ψήφισμα ότι η καθημερινή παρουσία τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στο Ίδρυμα «δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μελών της κοινότητας, παρεμποδίζει την εκπαιδευτική λειτουργία, αποθαρρύνει τους φοιτητές να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, βλάπτει την ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλει το κύρος του Πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εν τέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές».