Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP).

Στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο Κένεντι, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ελληνικό εστιατόριο και παρακολούθησε μέρος του ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας με την Αργεντινή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου είχε σειρά επαφών με ηγέτες και προσωπικότητες, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σ.Δ., καθώς επίσης και με ακαδημαϊκούς, οικονομολόγους και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

Ο κ. Παπανδρέου χθες το βράδυ συναντήθηκε επίσης με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού, συζήτησαν περιφερειακά θέματα και ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Γ.Γ. καλωσόρισε τη δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού για την εξεύρεση λύσης και επαναβεβαίωσε την προθυμία των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει αρκετές συνεντεύξεις σε αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, ενώ μίλησε για όλο το φάσμα της ελληνικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.