Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει θεσμικά την έννοια των άστεγων ως ειδική κοινωνική κατηγορία, με στόχο την οργανωμένη στήριξή τους και τη φιλοξενία τους σε ξενώνες, προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλλε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο κ. Μπόλαρης χαρακτήρισε «φλέγον» το θέμα και επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα στους παραδοσιακά άστεγους, που ήταν συνήθως ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο, έχει προστεθεί και μία νέα ομάδα οι «νεοάστεγοι».

Ο υφυυπουργός εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η πολιτεία δεν μπορεί να συνδράμει ιδιαίτερα σε αυτούς που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, εξαιτίας της κρίσης κάνοντας λόγο για νομοθετικό έλλειμμα και ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει ρύθμιση «απαραίτητη για να κάνουμε στοχευμένες και εξειδικευμένες πολιτικές».

Μάλιστα επεσήμανε ότι υπάρχουν χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο τα οποία δεν εκταμιεύθηκαν ακριβώς γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη στην ελληνική νομοθεσία.