Κάθε Κυριακή περισσότερα από 70 άτομα περπατούν χιλιόμετρα για να φάνε στα συσσίτια που διοργανώνοται σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Μητέρα παίρνει φαγητό από το συσσίτιο και το προσφέρει στα παιδιά της σαν να το έφτιαξε η ίδια, επειδή δε θέλει να καταλάβουν σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται!

Τα συσσίτια γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Δειλινών, όπως αναφέρει το Cretalive.

Ξεκίνησαν τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και αφενός, οι ανάγκες του κόσμου ήταν τόσο μεγάλες που η επιτροπή αποφάσισε να θεσμοθετήσει τα συσσίτια. Μάλιστα συζητάνε και το ενδεχόμενο να διοργανώνονται ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Μέχρι σήμερα, κάθε Κυριακή συγκεντρώνονται περίπου 70 άτομα για να φάνε στο χώρο του συλλόγου, ενώ την προσπάθεια έχουν στηρίξει 50 κάτοικοι των Δειλινών και άλλων περιοχών, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ψητοπωλείο και παιδικός σταθμός.

Εκτός από το πιάτο φαγητό που τους προσφέρεται, οι άνθρωποι παίρνουν από το συσσίτια τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και παιχνίδια για όσους έχουν παιδιά.

Όπως είναι φυσικό υπάρχουν κι άνθρωποι που διστάζουν, ντρέπονται να έρθουν και έτσι οι άνθρωποι του συλλόγου τούς προσεγγίζουν μέσα από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ή πάνε στο σπίτι τους τα τρόφιμα.