Στον απόηχο της αγανάκτησης και της ταλαιπωρίας που υπέστησαν χιλιάδες ταξιδιώτες, καυγάς στήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τις ευθύνες του αποκλεισμού του κατά τα άλλα υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, ο οποίος έκλεισε για τρεις ολόκληρες ημέρες κατά την πρόσφατη χιονοθύελλα.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης αφού επέρριψε εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες για τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» και στην κυβέρνηση, έστειλε επιστολή τόσο στην εταιρεία, όσο και στα αρμόδια υπουργεία, με την οποία ζητά εξηγήσεις γιατί η «Εγνατία» δεν έκανε αποχιονισμό, ενώ διατυπώνει το αίτημα για την κατασκευή ανεμοφρακτών στο επίμαχο τμήμα Κοίλα – Καλαμιά με τα γνωστά ανεμοσούρια.

Ο Γιώργος Δακής, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λειτούργησε με άψογο τρόπο, ανέλαβε και τη δυσλειτουργία της κυβέρνησης και την έλλειψη αποχιονισμού εκ μέρους της Εγνατία Οδός Α.Ε. Να τονίσω ότι ο αποχιονισμός όλου του άξονα της Εγνατίας, των εισόδων εξόδων, καθώς και των κάθετων αξόνων, ανήκει στην Εγνατία. Υπέβαλλα επίσημο έγγραφο στην εταιρεία και στο υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να επαναληφθούν αυτά τα προβλήματα και ότι πρέπει να γίνει άμεσα χρηματοδότηση για την τοποθέτηση στην περιοχή 10 χιλιομέτρων από Κοίλα έως Καλαμιά ανεμοπετασμάτων – ανεμοφρακτών».

Για μια κατάσταση που «δεν είναι η πιο ευχάριστη για την περιφέρειά μας», έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης καταλόγισε ευθύνες στην Πολιτική Προστασία, που δεν ενημέρωνε επισήμως και ενιαία τα ΜΜΕ, τα οποία από την πλευρά τους συνέδραμαν «τα μέγιστα», όπως είπε.