Οδηγοί και επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί από τα χιόνια μέσα στα αυτοκίνητά τους, έξω από την πόλη της Κοζάνης, καθώς η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους του νομού, διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Όπως ανακοίνωσε η γενική αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα της επαρχιακής μεταξύ του Κοίλων και του Καλαμιάς Κοζάνης έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες οχήματα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σήμανση στους δρόμους δεν είναι επαρκής.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούν να διευκολύνουν τους οδηγούς, συνεργεία της περιφέρειας με μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, κανένας από τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες δεν κινδυνεύει.

Το απόγευμα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα 65χρονος οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν φορτηγό – νταλίκα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί από το χιονιά στην Εγνατία οδό, έξω από την Κοζάνη.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων, σ’ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αλυσίδες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.