Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των οδηγών και επιβατών 100 περίπου οχημάτων που παρέμειναν από το απόγευμα εγκλωβισμένοι στα χιόνια, στην Εγνατία οδό, έξω από την Κοζάνη.
Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν με λεωφορεία, σε ξενοδοχεία της Κοζάνης, όπου θα διανυκτερεύσουν.

Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σημειώνονται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 29 οικισμούς των δήμων Αργιθέας και Μουζακίου Τρικάλων, ενώ 3 τουριστικά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν στον επαρχιακό δρόμο Τρικάλων – Γρεβενών, στο ύψος της γέφυρας Μουργκάνη.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, ο παρακαμπτήριος δρόμος Κοίλων – Βατερού Κοζάνης, και ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. ΟΙ αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνται σ’ ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Πέλλας, στα ορεινά των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και των νομών Σερρών , Ροδόπης, Τρικάλων, Καρδίτσας και Ελασσόνας Λάρισας.