Ηλιοφάνεια επικρατεί σήμερα στο νομό Ιωαννίνων, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του νομού είναι καλυμμένο από χιόνι. Τα μηχανήματα αποχιονισμού συνεχίζουν να εργάζονται στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο προκειμένου να μη υπάρξουν προβλήματα. Κανένα χωριό δεν αποκλείστηκε και οι συγκοινωνίες γίνονταν κανονικά ή με αλυσίδες στα πολύ ορεινά.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες η θερμοκρασία στα ορεινά σημείωσε πτώση φθάνοντας τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα όμως καταγράφηκαν στα δίκτυα της ΔΕΗ στις περιοχές, Πωγωνίου, Κονίτσης και Ζίτσας.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε όλους όσοι ταξίδευαν από Γιάννινα προς Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Εγνατία Οδό κοντά στην Κοζάνη. Ακόμη από χθες, δεν έχουν φθάσει στους προορισμούς αρκετοί ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους, μετά το κλείσιμο των Πανεπιστημίων για τις Γιορτές.

Το ΚΤΕΛ ματαίωσε πολλά δρομολόγιά του, ενώ λεωφορεία του είχαν εγκλωβιστεί στην Εγνατία και τον παλιό εθνικό δρόμο Κοζάνης -Γρεβενών. Με πολύωρη ταλαιπωρία οι ταξιδιώτες σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ καταφέρονταν κατά των υπευθύνων της Εγνατίας Οδού και των αρμοδίων Υπηρεσιών της Κοζάνης, ότι «πιάστηκαν στον ύπνο», παρ’ ότι γνώριζαν τις προβλέψεις για την κακοκαιρία και ενήργησαν καθυστερημένα και χωρίς συντονισμό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκωθεί.

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εκτελούνται κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Εν όψει των Χριστουγέννων και της αυξημένης κίνησης που θα υπάρξει προς Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Τζουμέρκα ,η Τροχαία Ιωαννίνων συνιστά στους οδηγούς να έχουν για κάθε ενδεχόμενο μαζί τους αλυσίδες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.