Ο καύσωνας πλήττει και τη Θεσσαλονίκη, με τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της όμορφης πόλης να αναζητούν τη δροσιά ακόμη και στα συντριβάνια.

Πάντως, φαίνεται πως έχει κι ο καύσωνας τα… τυχερά του. Δωρεάν παραστάσεις θεάτρου μπορούν να παρακολουθήσουν οι εναπομείναντες στη Θεσσαλονίκη πολίτες, στη διάρκεια του «φλογερού» Σαββατοκύριακου.

keaythe1

Λόγω καύσωνα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) ανοίγει τις πόρτες των κλιματιζόμενων αιθουσών του και προσφέρει δωρεάν είσοδο στις παραστάσεις του, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Στο -κλιματιζόμενο- θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) τα «θύματα του καύσωνα» θα εχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την πρεμιέρα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, με το έργο του Γερμανού νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Gerhart Hauptmann (1862-1946), «Ρόουζ Μπερντ» από το Σλοβένικο Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko ljudsko gledališče Celje). Το έργο θα παρουσιαστεί, το Σαββατο και την Κυριακή, στο θέατρο της ΕΜΣ με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

keaythe2

Στο επίσης κλιματιζόμενο «Βασιλικό Θέατρο», δωρεάν μπορούν οι Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν το απόγευμα της Κυριακής (στις 19.00) την παράσταση «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: και με τη …Νίκη» του Χρήστου Παπαδημητρίου.

Για την εξασφάλιση των θέσεων (σύμφωνα με ανακοίνωση του θεάτρου) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα Ταμεία του ΚΘΒΕ για επιστροφή χρημάτων (τηλ. 2315.200.200).

keaythe3

keaythe4

keaythe5

keaythe6

keaythe7

keaythe8

keaythe9

keaythe10