«H Αθήνα ποτέ δεν ένιωσε μόνη της στην Ευρώπη», τόνισε όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα με δηλώσεις του σε βελγική εφημερίδα ο Γιώργος Καμίνης. Αντίθετα, σημείωσε μέσω της «Le Soir», παντού συναντά Ευρωπαίους, πρόθυμους να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, οι Βέλγοι και οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται εξίσου ευρωσκεπτικιστές.

«Αντί να προωθηθεί η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα με την επιβολή φόρων και τις περικοπές, οδηγείται σε αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ιδιαιτέρως η ελληνική πρωτεύουσα έχει υποφέρει πολύ.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, καλεί την Ευρώπη να αναθεωρήσει τις πολιτικές λιτότητας. «Η οκταετής οικονομική ύφεση τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και την άνοδο των πολιτικών άκρων» τονίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Προοδευτικών Μελετών, με θέμα «Call to Europe: Democracy first» («Κάλεσμα της Ευρώπης: πρώτα η δημοκρατία»), η οποία συγκεντρώνει πολιτικούς, επιστήμονες, αναλυτές και φιλοσόφους απ΄ όλη την Ευρώπη.