Πρωτοβουλία για την αντιστοίχιση των μισθών με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αναλαμβάνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Σύμφωνα με το δήμο τα κοινωνικά προβλήματα που παρατηρούνται και «αγγίζουν» τα όρια της εξαθλίωσης, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με δημοτικά παντοπωλεία, με δίκτυα αλληλεγγύης, με οδηγούς επιβίωσης και με έρευνες τιμών από τους καταναλωτές.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας ότι η αισχροκέρδεια «καταπίνει» το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ακριβότερα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης.

«Η μείωση των τιμών είναι η μόνη άμυνα της ελληνικής οικογένειας στην κρίση, αλλά και στην επιβίωση της» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και οργανώσεων καταναλωτών.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά των διατάξεων για το τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επιπλέον, αποφάσισε την αποστολή εξώδικων δηλώσεων προς τη ΔΕΗ, την οποία καλεί να μην προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε βάρος των κατοίκων του δήμου που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τα συγκεκριμένα τέλη.