Δεύτερη φορά θα απασχολήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση της νομιμοποίησης των ημιυπαιθριων χώρων. Ιδιοκτήτης πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου προσέφυγε κατά ιδιοκτήτριας στην ίδια πολυκατοικία και κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής ζητώντας να ακυρωθεί η νομιμοποίηση χώρων στο ισόγειο.

Υποστηρίζει ότι η ιδοκτητρια προέβη στη νομιμοποίηση των συγκεκριμένων χώρων αποκρύπτοντας όμως άλλες οικοδομικές υπερβάσεις. Συμφωνα με τους ισχυρισμούς του προσφεύγοντος τα επίμαχα κτίσματα είναι αυθαίρετα και κατεδαφιστέα γιατί έχουν ανεγερθεί σε κοινόχρηστο χώρο ,στην πιλοτή της πολυκατοικίας χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση όλων των άλλων ιδιοκτητών. Για τη συνταγματικότητα πάντως. Του νόμου περί της νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων θα αποφασίσει το Στε ενώπιον της ολομέλειας του οποίου έχει ήδη συζητηθεί σχετική υπόθεση με το θεσμό της πρότυπης δίκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.