Περισσότερα από 800 ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα γίνεται μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας greekbreakfast.gr και βοηθάει στην προστασία της ονομασίας προέλευσης και της φήμης ενός προϊόντος. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός τουριστικού προϊόντος με ιδιαίτερη αξία.

Τα τρόφιμα που ξεχωρίζουν

Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο τα τρόφιμα που μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία είναι: 1. Το σερβίρισμα γιαουρτιού εκτός του βιομηχανικού (παραδοσιακό ή τοπικό χύμα) 2. Το σερβίρισμα τοπικού τυριού (τυριά ίδιας παραγωγής, λαδοτύρι, τοπική φέτα, γραβιέρα, κατσικίσιο Τήνου, ανθότυρο, μανούρι, ξυνότυρο Νάξου, μυζήθρα ξινή-γλυκιά, φέτα ιδιοπαραγωγής, κεφαλογραβιέρα) Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr