Τις δυνάμεις τους για την προαγωγή και την πρόληψη της Υγείας ως υψίστης σημασίας προϋπόθεση για την θωράκιση και την προστασία της Υγείας του πληθυσμού, ενώνουν περισσότεροι από 160 δήμοι από όλες τις περιφέρειες της χώρας μέσα από το νέο δίκτυο Υγείας που ξεπήδησε μέσα από τη συνένωση τριών δικτύων, του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας. Στην 1η Γενική Συνέλευση του νέου φορέα, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Υπεύθυνος στην επιστημονική επιτροπή ορίζεται ο Αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ.Ιωάννης Τούντας.

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό βήμα για την πρόληψη της Υγείας μέσα από τα όργανα και τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, εστίασε στην αποστολή και στο έργο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α, δηλαδή στην πρόληψη των νοσημάτων, στην προαγωγή της Υγείας και γενικότερα στην προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας Υγείας.

Έκανε μία σύντομη αναδρομή στις σημαντικές δράσεις που έχει αναλάβει το Δ.Δ.Υ έως σήμερα στους τομείς της υγειονομικής ενημέρωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προληπτικής ιατρικής από την ίδρυσή του το 2005. Αναφερόμενος στους σταθμούς της εξάχρονης διαδρομής του Δ.Δ.Υ ο κ. Πατούλης, στάθηκε στη πιστοποίηση του δικτύου τον Ιούνιο 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα εθνικής εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα πρότυπα του Π.Ο.Υ.

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ για τις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.

Πρόεδρος του Δ.Σ αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και Αντιπρόεδροι οι κ.κ. Ι. Λαδόπουλος και Γ. Μακρυνός, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μιλώντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο δίκτυο για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας, κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν τη νέα διαδημοτική συνεργασία «για να συνεχίσουμε όλοι μαζί δυναμικά την οικοδόμηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ώστε να διατηρήσουμε υγιείς τους δημότες των πόλεών μας. Μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια το μήνυμά προς την κοινωνία είναι ξεκάθαρο: στρέφουμε το βλέμμα προς τον πολίτη γιατί τον θέλουμε υγιή και η Υγεία θωρακίζεται μέσα από την πρόληψη».