Aπλουστεύονται οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συνεχίζουν να λειτουργούν και να απασχολούν εργαζόμενους και κατά την περίοδο περιορισμού ή αναστολής της δραστηριότητας τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου και ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Ράνια Αντωνοπούλου ενημέρωσε τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ότι πλέον οι διαδικασίες επιδότησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων απλουστεύθηκαν, με την ψήφιση του άρθρου 55 του Ν. 4430/2016 για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, στο εξής θα χρειάζεται η έκδοση μίας μόνο υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των δικαιούχων της επιχορήγησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, απαιτείτο ξεχωριστή υπουργική απόφαση για κάθε αίτημα επιχορήγησης που υπέβαλε η κάθε επιχείρηση. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνεται η διαδικασία, καθώς οι επιχειρήσεις δικαιούχοι συγκεντρώνονται από τον ΟΑΕΔ σε ενιαίο πίνακα και λαμβάνουν την επιχορήγηση με την έκδοση μιας και μόνο υπουργικής απόφασης.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα ποσά των επιδομάτων ανεργίας που θα κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισμού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης.