Ο 20ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ)του Δήμου Αθηναίων ενώ για 5η συνεχή χρονιά σημαντική ήταν η υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Active Cap, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους.

Το κεντρικό μήνυμα του Ποδηλατικού Γύρου ήταν «Κάνω χώρο στο ποδήλατο! Δίνω ζωή στην πόλη μου!» ενώ η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν άμεση. Περισσότεροι από 15.000 ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας μεταφέροντας το μήνυμα της φυσικής δραστηριότητας με το ποδήλατο, το εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης που συμβάλλει στην ένταξη της άθλησης στην καθημερινότητά μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής το ΑΥΡΑ Active Cap προσέφερε δροσιά και ενυδάτωση στους χιλιάδες ποδηλάτες, από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία υδροδοσίας που είχαν στηθεί καθώς και το κεντρικό περίπτερο που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το ΑΥΡΑ Active Cap και η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστήριξε τις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 για τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων με την καθοδήγηση των αθλητών της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας και την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών.

Στο τέλος του Ποδηλατικού Γύρου ακολούθησε ένα εντυπωσιακό show από την Εθνική Ομάδα των cheerleaders και γκρουπ break dance χορευτών, που συνδύαζε το χορό και το ποδήλατο!