Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν άντρα του Λιμενικού να βρίζει και να χτύπα πισώπλατα ένα νεαρό κατά την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Λέρο, κάτι που προκάλεσε αντίδραση από τους υπευθύνους.

Ο άντρας που προπηλακίζεται από το Λιμενικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TIME που κατέγραψε το σκηνικό, ήταν αυτός που κρατά το τιμόνι της λέμβου, όπου επιβαίνουν 40 άτομα. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για το διακινητή, καθώς συχνά τα κυκλώματα βάζουν πρόσφυγες στο τιμόνι.

Ο άντρας του Λιμενικού, όπως μετέδωσε ο Alpha, έχει βαθμό πλωτάρχη με πολυετή υπηρεσία στην παραμεθόριο. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως έχασε την ψύχραιμα του επειδή ο νεαρός δεν υπάκουγε στις οδηγίες του να σταματήσει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων.

«Ο άντρας αυτός έσκισε τη φουσκωτή λέμβο βάζοντας σε κίνδυνο γυναικόπαιδα. Ήταν και ο πρώτος που μπήκε στο σκάφος του λιμενικού για να σωθεί», δηλώνει συνάδελφός του.

Το βίντεο προβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά ξαναβγήκε στην επιφάνεια τα τελευταία 24ωρα, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και του αρχηγού του Λιμενικού που ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του συμβάντος.