Να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις μέχρι και την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε κάθε πρατήριο υγρών καυσίμων, που αποδεδειγμένα διαπιστώνεται καταδολίευση του συστήματος εισροών-εκροών και του λογισμικού των αντλιών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, η οποία κάνει λόγο επίσης για παραπλάνηση των καταναλωτών σε σχέση με το θέμα.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ οι έλεγχοι για ελλιπείς παραδόσεις έγιναν σε 10 ή 12 πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αττικής ύστερα από καταγγελίες και διαπιστώθηκε ότι πέντε πρατήρια, εξαπατούσαν τους καταναλωτές, παραδίδοντας λιγότερο καύσιμο από αυτό που έδειχνε η οθόνη της αντλίας, σε ποσοστό από -5% έως και -11%.

Η ΠΟΠΕΚ ζητά την εφαρμογή Νομοθετικών Διατάξεων που εκκρεμούν και αφορούν την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης των καυσίμων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, κ.λπ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.