Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, θα παρουσιάσει ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο για την απεξάρτηση στο σωφρονιστικό σύστημα. Η παρουσίαση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον χώρο της Θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ Προμηθέας.

Το σχέδιο αυτό περιέχει τη σύσταση και λειτουργία, σε κάθε φυλακή, προγραμμάτων διάγνωσης της εξάρτησης και σωματικής αποτοξίνωσης, καθώς και της ψυχικής απεξάρτησης.

Ουσιαστικά πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, για ένα αναμενόμενο από καιρό εφαρμοστικό πλαίσιο, το οποίο «θα διευκολύνει την πρόσβαση του κάθε εξαρτημένου κρατουμένου στο δικαίωμά του στη θεραπεία». Με τον τρόπο αυτό «υπηρετείται η αντεγκληματική πολιτική, καθώς διευκολύνεται η επανένταξη μέσα από μια ζωή χωρίς ουσίες και χωρίς έγκλημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.