Στο πλαίσιο προσπαθειών «είτε πολιτικοποίησης, είτε υπόσκαψης των δικαστικών διαδικασιών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας», εντάσσει η κυπριακή κυβέρνηση τις πρόσφατες ενέργειες του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρακώλυσης των διαδικασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή παρέμβασης στο ανακριτικό έργο. Ο Κύπριος υπουργός σχολίαζε τη χθεσινή υποβολή, εκ μέρους του κ. Βγενόπουλου, μηνυτήριας αναφοράς για «πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων», στις οποίες, όπως υποστήριξε, «φαίνονται ότι εμπλέκονται, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως πρόσωπα».

Σε ερώτηση κατά πόσο οι τελευταίες κινήσεις Βγενόπουλου σχετίζονται «με το γεγονός ότι πλησιάζει και η δική του σειρά», ο κύριος Νικολάου απάντησε ότι οι έρευνες προχωρούν κανονικά και φαίνεται ότι «ο κλοιός αρχίζει σιγά-σιγά να σφίγγει». Ωστόσο, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Για την έκδοση και διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον των συνεργατών του Α. Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κρίθηκε επιβεβλημένο, διότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν και εκτός Ευρώπης.