Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, δήλωσε ότι κατέθεσε την Τετάρτη στην Εισαγγελία Αθηνών, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κ. Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά τα αδικήματα της εμπορίας-επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».

«Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού και για σειρά ποινικών αδικημάτων, αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αφορούν, όπως είπε, αδικήματα εμπορίας, επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορα άλλα. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με όσα είπε οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG και του ελέγχου της Θάνου στην κα Τσατάνη.

Απαντώντας στο πως θα προχωρήσει η διαδικασία μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς είπε ότι είναι «αχαρτογράφητη περιοχή».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο καθώς αφορά δικαστικό λειτουργό.