«Επιχείρηση Ίκαρος» των Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδος

Η ομάδα υποστηρίζει πως «έριξε» της ιστοσελίδα της ΤτΕ


ΕΛΛΑΔΑ
11:02
04/05/2016
«Επιχείρηση Ίκαρος» των Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδος
loading

Με ανακοίνωσή της, η ομάδα χάκερ Anonymous γνωστοποιεί πως πραγματοποίησε «επίθεση» κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και κατάφερε να «ρίξει» την ιστοσελίδα της για ορισμένες ώρες.

Στόχος τους είναι η επίθεση στο «παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση με ημερομηνία 2 Μαΐου 2016. Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «Επιχείρηση Ίκαρος». Όπως σημειώνουν, προχώρησαν σε μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS attack).

Πρόκειται για επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Οι Αnonymous ανέφεραν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Υποστηρίζουν ακόμη ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

«Ο Όλυμπος θα πέσει. Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει