Στο Τζάνειο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί από χθες βράδυ οι οκτώ μετανάστες και πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι του Πειραιά. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα πάρουν εξιτήριο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε1, όπου δεκάδες νεαροί Σύροι πρόσφυγες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμάτων. Από τις πέτρες έσπασαν τζάμια στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε το πείραγμα που έκανε ένας Αφγανός στη γυναίκα ενός πρόσφυγα από τη Συρία, με αποτέλεσμα ομοεθνείς της να του ζητήσουν το λόγο και να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Στο σημείο παρέμειναν όλη τη νύχτα δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος.