Πράξη αγωνίας και απόγνωσης χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης την εγκατάσταση, από το δήμο, νεκροταφείου σε αναδασωτέα έκταση στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού.

Παραδέχτηκε πως δεν είχε ενημερώσει για την κίνησή του αυτή το δημοτικό συμβούλιο αλλά υποστήριξε πως το νεκροταφείο θα βάλει τέλος στις… καταπατήσεις.

«Επί 30 χρόνια όλες οι προτάσεις μας για νεκροταφείο έπεφταν στο κενό. Το θέμα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια λυθεί είναι πράξη αγωνίας κραυγή απόγνωσης» δήλωσε ο κ. Κόκορης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο δήμαρχος είπε ότι το υπάρχον νεκροταφείο έχει κορεστεί και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου. «Θέλουμε ένα νεκροταφείο αξιοπρεπές και περιβαλλοντικά σωστό, δεν υπάρχει άλλος χώρος. Χθες οι νεκροί μας ήταν 8 σήμερα εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι μέχρι πότε θα μένουν στο ψυγείο;» ανέφερε.

Στο χώρο του κοιμητηρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ήδη ένα κτίριο από καταπάτηση. «Θα δώσουμε τέλος στην καταπάτηση του περιβάλλοντος με το νεκροταφείο και ενίσχυση της βλάστησης», είπε.

«Δεν είμαστε αντίπαλοι με το ΥΠΕΚΑ, εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών μας στην αξιοπρέπεια. Υπάρχει άλλη πρόταση από το υπουργείο άμεσα;» διερωτήθηκε.

Για το θέμα συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας.