Σε αναδασωτέα περιοχή στον Υμηττό, εν μία νυκτί, ξεφύτρωσε την Παρασκευή νεκροταφείο, με ισχυρή δύναμη της δημοτικής αστυνομίας να φυλάσσει το χώρο. Σύμφωνα δε, με καταγγελίες, χρησιμοποιήθηκε βία κατά πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τη δημιουργία του νεκροταφείου.

Το νεκροταφείο εγκατέστησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κωνσταντίνος Κόκκορης, και μάλιστα με τις ευλογίες του οικείου μητροπολίτη Παύλου ο οποίος μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία.

Παρά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που διέταξε διακοπή εργασιών, ο δήμαρχος προχώρησε στην ταφή οκτώ νεκρών, επιχειρώντας να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο τετελεσμένο. Μάλιστα, οι εργασίες για το νεκροταφείο συνεχίζονταν κανονικά και το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι ο χώρος εγκατάστασης του κοιμητηρίου είναι σε αναδασωτέα δασική έκταση, που κάηκε στις πυρκαγιές του 2009 και υπάγεται στην Α’ ζώνη προστασίας του Υμηττού.

«Η πόλη δεν έχει νεκροταφείο με αποτέλεσμα να μένουν οι νεκροί 10 με 15 ημέρες στο ψυγείο. Ήταν απόλυτη και επιτακτική ανάγκη. Για εμένα είναι νόμιμο αυτό που κάναμε» ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Συγγενής ενός εκ των οχτώ νεκρών που ετάφησαν την Παρασκευή στο «νεκροταφείο» δήλωσε ότι από το Δήμο του είπαν ότι ο τεθνεώς οικείος του θα ταφεί σε καινούριο νεκροταφείο στο οποίο θα γίνουν εγκαίνια και με έκπληξη αντίκρισε την Παρασκευή χωράφια.