Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και της δημοτικής αρχής Γλυφάδας για το νεκροταφείο που έστησε ο δήμαρχος στον Υμηττό σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα.

Εναντίον του δημάρχου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάληψη δημόσιας έκτασης, ενώ ο ίδιος απαντά ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο προσπαθεί να βρει λύση, αλλά το θέμα έχει «κολλήσει».

Μιλώντας στα Νέα ο δήμαρχος Κώστας Κόκκορης αναγνωρίζει ότι έκλεισε χώρο γύρω στα 20 στρέμματα, τοποθετώντας περίφραξη, προκάτ εκκλησάκι  και πραγματοποιώντας οκτώ ταφές.

«Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουμε έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου για τη χωροθέτηση κοιμητηρίου στον Υμηττό, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα» τονίζει. 

«Δεν έχουμε χώρο να θάψουμε τους νεκρούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 σοροί στο ψυγείο» προσθέτει ο δήμαρχος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος από την πλευρά του απαντά ότι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου θα προβεί για πρώτη φορά και κατά προτεραιότητα στη συνολική και όχι αποσπασματική κατά δήμο χωροθέτηση νέων περιοχών.

Την ίδια ώρα, βαλτώνει και το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης φαίνεται ότι έχει βαλτώσει για μια ακόμα φορά, παρά το γεγονός ότι από το 2010 έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους να μπορεί να δώσει σαφή απάντηση.

Με τη λειτουργία των πρώτων κέντρων αποτέφρωσης θα μπορούσε να υπάρξει αποσυμφόρηση των νεκροταφείων, αφού από εκτιμήσεις που γίνονται, περίπου 3.000 οικογένειες θα επέλεγαν αυτή τη μέθοδο κάθε χρόνο.