Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, προκάλεσε το αυθαίρετο νεκροταφείο του δήμου Γλυφάδας στη ζώνη απόλυτης προστασίας του Υμηττού.

Η κα. Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κατάληψης δημοσίου κτήματος και της εκχέρσωσης δασικής έκτασης.

Σήμερα πρόκειται να γίνει και αυτοψία από αρμόδιο επιθεωρητή στη συγκεκριμένη περιοχή, τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να διαβιβαστούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Στήσιμο εν μία νυκτί»

Την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Γλυφάδας με τη συμβολή του μητροπολίτη Γλυφάδας κατέλαβαν χώρο στον Υμηττό μέσα σε αναδασωτέα περιοχή, η οποία βρίσκεται στην Α’ Ζώνη απόλυτης προστασίας Υμηττού (αναδασωτέας λόγω πυρκαγιάς, ενώ με προεδρικό διάταγμα απαγορεύεται κάθε χρήση για λόγους προστασίας του ορεινού όγκου), τον περιέφραξαν με σύρμα, εγκατέστησαν λυόμενο εκκλησάκι και προχώρησαν στην ταφή οκτώ νεκρών σε μαρμάρινους τάφους.

Με εντολή του υπουργού ΠΕΚΑ, η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη ζήτησε από την αστυνομία να σταματήσει αμέσως κάθε ενέργεια.